Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen motorverzekeringen

Ben ik direct verzekerd?

Ja, na het aanvragen van verzekering via vergelijk-motorverzekering.nl ontvang je per mail een bevestiging van aangevraagde verzekering. In de bevestiging wordt aangegeven of er een voorlopige dekking wordt verleend.

Voorlopige dekking.

Bij een voorlopige dekking kan het zijn dat de verzekeraar nog aanvullende gegevens nodig heeft, of dat zij een controle willen doen o.b.v. het aantal ingevoerde schadevrije jaren.

Zijn mijn helm en kleding altijd verzekerd?

Nee, je kleding en helm is niet altijd verzekerd. Vergelijk goed de polisvoorwaarden en dekkingen en kijk of de kleding en helm is meeverzekerd. Bij sommige verzekeraars kun je dit extra meeverzekeren.

Wat is de meldcode?
De meldcode van een motor zijn de laatste 4 cijfers van het chassisnummer of identificatienummer. De meldcode is benodigd om een verzekering aan te kunnen vragen.
Hoe kan ik mijn schadevrije jaren gebruiken

Schadevrije jaren worden door de verzekeraar gebruikt om de aanvangskorting/ no-claimkorting te bepalen.

Schadevrije jaren worden opgebouwd per motorrijtuig, schadevrije jaren kunnen zowel positief als negatief zijn.

Zijn je schadevrije jaren reeds in gebruik?
Schadevrije jaren kunnen slechts eenmalig gebruikt worden. Heb je dus op dit moment al een verzekering voor je motor met 6 schadevrije jaren dan kun je deze niet nogmaals gebruiken voor de autoverzekering en andersom. De schadevrije jaren kun je wel gebruiken als de verzekering wordt beƫindigd.

Wat voor slot/ alarm is verplicht?
De meeste verzekeraars eisen bij een WA + Casco of WA + Beperkt Casco verzekering een goedgekeurd slot. Het slot dient minimaal een goedgekeurd ART - klasse 4 slot te zijn. Voor meer informatie over deze sloten raadpleeg Uw motorspeciaalzaak. Of kijk op www.stichtingart.nl.
Hoe kan ik mijn motorverzekering opzeggen?

Een motorverzekering kan beeindigd worden bij verkoop van de motor of per vervaldatum. Bij verkoop van de motor kun je de verzekering meestal beeindigen door een vrijwaringsbewijs te verzenden naar je verzekeraar of tussenpersoon.

Per vervaldatum
Meestal kun je na de contractsvervaldatum de motorverzekering opzeggen door een schriftelijke opzegging te verzenden naar je verzekeraar of tussenpersoon. Bij de meeste verzekeraars is de opzegtermijn 1 maand.

Kan ik mijn motor ook alleen verzekeren tijdens zomertijd?
Ja het is ook mogelijk om de motor te verzekeren tijdens de zomerse periode. Let op de polis komt dan een clausule te staan wanneer er geen dekking is voor het zogenaamde rij-risico. Bijvoorbeeld van 01-10 tot 01-04
  • SInds 1990

  • Telefonisch goed bereikbaar

  • Verschillende verzekeraars

  • Gratis Polisapp