Premie berekenen

Direct de premie berekenen van je motorverzekering doe je op vergelijk-motorverzekering.nl

Motorverzekeringen vergelijken

Premie berekenen motorverzekering

Let op wij adviseren je bij een WA of beperkt casco dekking een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Denk ook aan een goedgekeurd art-4 slot eventueel aangevuld met een SCM Alarm. Dit is namelijk voor veel verzekeraars een eis om dekking te verlenen bij diefstal!

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering voor je motor?
 1. Bereken de premie door Uw gegevens in te toetsen
 2. Vergelijk de verzekeraars en dekkingen met elkaar
 3. Vergelijk de polisvoorwaarden
 4. Klik op aanvragen
 5. Selecteer de aanvullende dekkingen
 6. Sluit direct de gewenste verzekering af
 7. U ontvangt een e-mail van de aanvraag.
 8. Na acceptatie volgt de polis en groene kaart.

Dekkingen en soorten motorverzekeringen

Wat is verzekerd? WA WA + Beperkt Casco WA + Casco
Schade aan derden?
Schade door diefstal?
Schade door storm
Schade door brand?
Schade door botsing met loslopende dieren
Schade door vandalisme
Schade door botsen/ slippen/ vallen

Aanvullende dekkingen

Ongevallen verzekering opzittenden
Met een Ongevallenverzekering voor opzittenden ben je verzekerd bij overlijden of blijvende invaliditeit. Dit is meestal gemaximeerd bijvoorbeeld € 2500,-- bij overlijden en € 15000,-- bij invaliditeit.

Rechtsbijstand
Met een rechtsbijstandverzekering verzeker je van rechtshulp bij het verhalen van een schade op een eventuele derden.

Pechhulp:
Met een pechhulpverzekering voor de motor ben je verzekerd voor hulp bij pech. Het is mogelijk om te kiezen voor verschillende dekkingsgebieden zoals binnen Nederland en Europa. Ook kan er gekozen worden om geen dekking te beiden bij pechhulp binnen de eigen woonplaats.

De pechhulp bestaat o.a. uit: hulp ter plaatsen en  eventueel transport van de motor naar de dichtsbijzijnde garage/ reparateur. Daarnaast is er een dekking voor het eventueel stallen van de motor en vervoer van de opzittenden.

No-claimbeschermer:
Met een no-claimbeschermer /bonus-malusbescherming verzeker je als het ware de huidige no-claimkorting. Let op het aantal schadevrije jaren wordt wel aangepast.

Bijvoorbeeld:
Het aantal opgegeven schadevrije jaren is: 8 met een korting van 80%. Na 1 schade zou men terugvallen naar 4 schadevrije jaren en 65% korting. De no-claimbeschermer handhaaft hierbij de korting van 80% als de verzekering niet wordt afgesloten valt men terug naar een korting van 65%. Het aantal schadevrije jaren wordt door de verzekeraar wel aangepast naar 4 met een no-claimbeschermer.

Top 5 vragen:

Ben ik direct verzekerd?
Ja, na het aanvragen van een verzekering voor je motor ontvang je per mail een dekkingsbevestiging. Hierin wordt aangegeven of er door de verzekeraar een voorlopige dekking wordt afgegeven. Na acceptatie door de verzekeraar volgt de polis en groene kaart per post of per mail.
Hoe kan ik de premie betalen?
De premie kun je per maand, kwartaal, halfjaar of per jaar voldoen. Indien je ervoor kiest om de premie per jaar te voldoen dan kan dit een aardige korting opleveren van +/- 6%. Veel verzekeraars hanteren namelijk bij betaling in termijnen een toeslag daarnaast bespaar je elk halfjaar/ kwartaal/ maand op de prolongatiekosten welke € 1,00 per prolongatie bedragen. Let op: bij betaling per maand/ kwartaal/ halfjaar is een automatische incasso verplicht.
Wat is de meldcode van een motor?
De meldcode van een motor zijn de laatste 4 cijfers van het chassisnummer of identificatienummer. De meldcode is benodigd om een verzekering aan te kunnen vragen.
Hoe kan ik mijn schadevrije jaren aantonen?
Schadevrije jaren worden door de verzekeraar gebruikt om de aanvangskorting/ no-claimkorting te bepalen. Schadevrije jaren worden opgebouwd per motorrijtuig, schadevrije jaren kunnen zowel positief als negatief zijn. Schadevrije jaren kunnen slechts eenmalig gebruikt worden. Heb je dus op dit moment al een verzekering voor je motor met 6 schadevrije jaren dan kun je deze niet nogmaals gebruiken voor de autoverzekering en andersom. De schadevrije jaren kun je wel gebruiken als de verzekering wordt beëindigd.
Hoe kan ik mijn huidige verzekering van de motor opzeggen?
Als je een motorverzekering wil opzeggen/ beeindigen dan kun je dit op 2 verschillende manieren doen. 1. Bij verkoop kun je de motorfietsverzekering beeindigen door een vrijwaringsbewijs te verzenden van de oude motorfiets. Met een vrijwaringsbewijs kun je de verzekering van je motor vaak per direct/ verkoopdatum beeindigen. 2. Door een schriftelijke opzegging te verzenden naar je verzekeraar. Let op veel verzekeraars hanteren een opzegtermijn van 1 maand.
Meer veelgestelde vragen..
 • SInds 1990

 • Telefonisch goed bereikbaar

 • Verschillende verzekeraars

 • Gratis Polisapp